Repülőtéri parkolás - praktikus tanácsok utazás előtt

A repülőtérre való kiutazás mindig felvet néhány kérdést. Hogyan jutunk oda? Taxival vagy tömegközlekedéssel érdemes menni? És mi legyen az autónkkal, ha repülővel utazunk? Sokan úgy döntenek, hogy saját kocsival mennek a reptérre, hiszen így könnyebben eljutnak a célig, mint tömegközlekedéssel, és rugalmasabb is a saját autó.

De hogyan érdemes repülőtéri parkolót választani? Milyen lehetőségek közül válogathatunk, és melyiket érdemes inkább elkerülni? Összegyűjtöttük a legfontosabb szempontokat, amiket érdemes mérlegelni, mielőtt döntést hoznánk.

A rövid vagy hosszú távú parkolás közötti választás az első lépés. Ha csak néhány napra hagyjuk az autót, más lehetőségek jöhetnek szóba, mintha hosszabb időre. Érdemes olyan parkolót választani, ami védett és biztonságos, ahol személyzet felügyeli a járműveket.

A parkoló távolsága a termináltól szintén lényeges szempont. Minél közelebb tudjuk hagyni az autót, annál praktikusabb, hiszen nem kell sokat gyalogolni, buszra szállni. Persze ezért magasabb díjat kell fizetni általában. De ha spórolni akarunk, választhatunk távolabbi parkolót is.

Végül érdemes előre foglalni, hogy biztosak legyünk a helyben. A legtöbb repülőtéri parkolónál van erre lehetőség online vagy telefonon. Így legalább nem ér meglepetés a helyszínen.

Reméljük, tanácsainkkal sikerült könnyebbé tenni a repülőtéri parkolás megtervezését! Jó utat kívánunk!


Kérdés: Milyen típusú repülőtéri parkolók közül választhatunk?

Válasz: A repülőterek kínálatában többféle parkolási lehetőség közül válogathatunk. A rövidtávú parkolók általában a terminál közelében találhatók, praktikusak, ha csak 1-2 napra hagyjuk ott az autót. Ezek fedett és őrzött parkolók, magasabb díjjal. A középtávú parkolók már kicsit távolabb vannak, de még gyalog is megközelíthetők. Az ilyen parkolókat érdemes választani pár napos utazás esetén. Végül ott vannak a parkolóházak és nagy, fedetlen parkolófelületek, melyek az olcsóbbak, de messzebb találhatók a termináltól. Ezek ideálisak hosszabb, 1-2 hetes utazásokhoz.

Kérdés: Hogyan tudom előre lefoglalni a parkolóhelyet?

Válasz: A legtöbb repülőtéri parkoló ma már online is foglalható és előre kifizethető. Érdemes a repülőtér honlapján keresztül intézni a foglalást, ahol pontos információkat kaphatunk a parkolókról, azok elhelyezkedéséről, árairól. Megadhatjuk a kívánt időpontot, időtartamot, aztán kiválaszthatjuk és kifizethetjük a számunkra megfelelő parkolót. Így már a reptérre érkezés előtt fixálva lesz a parkolóhelyünk. Az utolsó lépés, hogy a foglalásról küldött visszaigazolást vigyük magunkkal és a parkoláskor mutassuk be.

Kérdés: Van lehetőség az autó reptéri parkolóból való elvitelére?

Válasz: Igen, ma már számos repülőtéren elérhető az úgynevezett parkoló-váró szolgáltatás. Ennek keretében a saját autónkat leadhatjuk egy kijelölt ponton, ahol aztán a szolgáltató munkatársai elviszik és leparkolják a járművet. Ez sokkal kényelmesebb lehetőség, mint a hatalmas parkolóházakban való manőverezés. Ráadásul ilyenkor az autónkat a visszaérkezéskor a terminál elé szállítják, így azonnal indulhatunk haza. Érdemes ezért előre utánajárni, hogy az adott repülőtéren elérhető-e ez a szolgáltatás.

Repülőtéri parkoló

Tapasztalatok a reptéri parkolással

Tapasztalatok a reptéri parkolással Budapest

Repülőtéri parkoló Budapest

Tapasztalatok a reptéri parkolással Budapest Erzsébettelep

Repülőtéri parkoló Budapest Erzsébettelep

A minap utaztam külföldre, és mint mindig, most is a saját autómmal mentem ki a repülőtérre. Mivel ritkán utazom repülővel, mindig izgulok egy kicsit, hogyan is fogok boldogulni a parkolással. Most úgy döntöttem, alaposan utánajárok és felkészülök a dolgokból.

Először is néztem a repülőtér honlapját, ahol szerencsére részletes leírásokat találtam a különböző parkolási lehetőségekről. Többféle parkoló közül lehetett választani, a rövid és hosszú távútól kezdve egészen a prémium, fedett parkolókig. Ár-érték alapján a középkategóriás parkoló mellett döntöttem, ami kényelmes gyaloglási távolságra volt a termináltól.

A foglalást és fizetést online intéztem, így már előre fixálva volt a parkolóhelyem. Kaptam egy QR kódos igazolást, amit aztán a parkolónál beolvastattam és máris bemehettem. Szerencsére a parkoló személyzete is segítőkész és udvarias volt.
Repülőtéri parkoló