Zöldhulladék elszállítás

Először is érdemes megemlítenem, hogy mennyire fontos a zöldhulladék megfelelő kezelése. Ha nem gondoskodunk róla, az könnyen szemétté válik, a kertünkben megjelenhetnek kórokozók, rágcsálók. Emellett pedig az értékes tápanyagok is elvesznek.

Ahogy az eddigi posztban is szerepelt, a rendszeres elszállítás nagyon praktikus megoldás lehet. Érdemes időszakosan szerződést kötni erre egy szakcéggel. Ők gondoskodnak a göngyöleg teljes higiénikus eltávolításáról.

A komposztálás persze a legjobb megoldás. Így helyben maradnak az értékes tápanyagok, és trágyaként visszajutnak a talajba. Ehhez építsünk egy komposzthelyet, figyeljünk az optimális nedvességtartalmára, levegőzésre.

Ha nagyobb területen gazdálkodunk, fontos a szakszerű hulladéklerakás is. Kijelölhetünk erre egy területet, ahol az aprított hulladék lebomlik. Később ezt a talajjavító anyagot szétoszthatjuk.

A zöldhulladék felhasználható mulcsként is a növények körül. Ez tápanyagokkal látja el a talajt, és megóvja a párolgástól, gyommentesítéstől.

Ne felejtsük el a szelektív gyűjtést sem! Külön kezeljük a szerves és nem szerves hulladékokat, valamint a papírt, műanyagot és fémet is. Ez mind a hatékony komposztálásnak, mind a környezetvédelemnek kedvez.

Zöldhulladék elszállítás
összes bejegyzés megtekintése